MOCIÓ SAeC EN RELACIÓ AMB ELS TALLS DE SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC I L’INCREMENT DEL PREU DE LA LLUM PLE 01/2021

Aquest mes en el Ple de Sant Adrià de Besòs, presentem una moció relacionada amb el talls de subministrament elèctric que tant ens estan afectant a alguns barris de Sant Adrià. En aquests moments encara s’està treballant amb C’s i PSC per a que l’aprovació sigui de forma unànime, la resta de grups han confirmat ja el seu suport.

Aquestes darreres interrupcions del servei han coincidit amb l’assoliment d’un nou rècord en el preu de l’energia elèctrica al nostre país. A la vegada de que les companyies augmenten el preu de la llum un 27%, també ho fan el nombre de incidències en el servei, la seva durada i les llars afectades.

En molts barris de la ciutat s’evidencia l’antiguitat de les infraestructures elèctriques, l’obsolescència de les instal·lacions i l’oblit dels habitants. Les insuficiències que s’han manifestat a la xarxa, fan necessàries unes mesures contundents per assegurar la garantia del subministrament al conjunt de les famílies, mesures encaminades a augmentar el grau de fiabilitat del subministrament elèctric, assegurant el manteniment preventiu i les inspeccions de les instal·lacions de transport i de distribució elèctrica.

Per això sotmetrem a vot que el govern de Sant Adrià presenti informe sobre la viabilitat d’emprendre accions legals contra la companyia elèctrica pels talls soferts i sobre una possible legitimació per emprendre una acció col·lectiva que agrupi a usuaris.

Instarem al Govern de la Generalitat i a les companyies distribuïdores d’electricitat que actuen en el municipi que solucionin el problemes en la xarxa elèctrica que ocasionen les escomeses il·legals emprades per l’explotació il·lícita de plantacions de cannabis. Que es detectin aquests focus i s’actuï o estudiar emprendre mesures legals o afegir-se a les que hi hagués per part del afectats.

Es decidirà si es vol que es realitzi un estudi sobre la possibilitat de contractar una empresa energètica basada en l’ecologia, amb energies renovables, ètica on es garanteixi el subministrament energètic d’una forma igualitària per tota la població.

Demanarem, si així ho decideix el Ple, instar a les companyies distribuïdores al sanejament i modernització de les instal·lacions elèctriques, contribuint així a la millora de la qualitat del servei. I que duguin a terme el pla d’inversions i a complir el programa d’inspeccions periòdiques, amb la finalitat de garantir el bon estat de conservació de les instal·lacions, tal i com preveu la Llei 18/2008, del 23 de desembre, de garantia i qualitat del subministrament elèctric.

 

L’Assemblea de Nacions Unides va adoptar al 2015 l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible. L’Agenda defineix 17 grans objectius i 169 fites que principalment cerquen, tal i com es recull a la resolució:
«Posar fi a la pobresa i la fam a tot el mon d’aquí a 2030, combatre les desigualtats dins dels països i entre ells, construir societats pacífiques, justes i inclusives, protegir el drets humas i promoure la igualtat entre els gèneres i l’empoderament de les dones i les nenes, i a garantir una protecció duradora del planeta i els seus recursos naturals.»

La reforma del nostre sistema elèctric és necessària per tal de complir amb el 7è objectiu de l’Agenda 2030, que fixa com a fita garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarrega [67.80 KB]